Sunday, January 2, 2011

2011 : TUAN GURU NIK AZIZ (TGNA) : RANGKAIAN & ANALISIS UCAPAN-UCAPAN TGNA


Sebagai MENTERI BESAR Kelantan dan Mursyidul Am PAS, TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ (TGNA) dilihat begitu BERPENGARUH dan MEMPUNYAI KUALITI kepimpinan yang begitu menakjubkan. Kehebatan dan Pengaruh yang ada pada TGNA telah membolehkan PAS berjaya menguasai KERAJAAN KELANTAN bermula dari tahun 1990 sehingga ke hari ini. Pelbagai bentuk pendekatan,bantuan, sumbangan, projek dan kaedah telah digunakan oleh UMNO yang telah silih berganti, bertukar Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri, namun masih GAGAL menumbangkan KERAJAAN KELANTAN yang ada pada hari ini PIMPINAN TGNA.

Hakikatnya, sudah 21 tahun bermula dari tahun 1990 sehingga ke hari ini, tahun 2011, TGNA telah memimpin dan mentadbir KERAJAAN PAS KELANTAN. Apakah KEKUATAN dan KEISTIMEWAAN sebenar yang ada pada KUALITI KEPIMPINAN TGNA sehinggakan UMNO masih gagal merobek KUBU kuat Pakatan Rakyat di KELANTAN, Tanah Serendah Sekebun Bunga ini.

Bermula hari ini, saya akan cuba mengumpulkan segala maklumat, rangkaian ucapan-ucapan TGNA, dan apa jua bentuk artikel,makalah dan jurnal berkaitan TGNA. Hakikatnya, UMNO harus mengamati, meneliti, menganalisis serta melaksanakan apa jua kaedah, bagi mentafsir kekuatan dan pengaruh sebenar TGNA sehingga masih mampu mentadbir KERAJAAN KELANTAN sehingga ke hari ini dan senantiasa mendapat tempat di hati majoriti RAKYAT KELANTAN.helmiehassan

Apakah KEKUATAN dan KELEBIHAN yang ada pada TGNA sehingga mampu menambat hati majoriti RAKYAT KELANTAN hari ini. Mampukah BN merampas KELANTAN pada PRU13 nanti.2.1.2011 : Tenang: Pengundi campuran sangat baik

Hazayani ZakariaLABIS, 2 Jan: PAS tidak akan mengikut cara Umno BN yang membangkitkan semangat perkauman kerana ia bercanggah dengan fitrah Islam, kata Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

Beliau sebaliknya berkata, PAS dan Pakatan Rakyat sedang berusaha menarik semua kaum untuk bersama-sama dalam perjuangan menegakkan kebenaran.Hal ini, tegasnya selaras dengan tujuan Allah menciptakan pelbagai kaum untuk memberikan sumbangan mengikut kelebihan masing-masing."Saya menarik perubahan berlaku di kawasan pengundi campuran. Melayu, Cina dan India, kita berjaya menghantar wakil ke Dewan Undangan Negeri.

"Di Tenang ini juga pengundinya campuran. Ini satu campuran yang sangat baik.

"Kita tidak mahu menggunakan cara Umno membangkitkan semangat perkauman yang tidak ada sifat Islam," katanya ketika berucap di majlis pelancaran gerak kerja pilihan raya bagi PRK N.05 Tenang, dekat sini malam tadi.

Menurut beliau, Allah tidak melarang manusia mencintai kaum masing-masing namun tidak boleh berlebihan sehingga menzalimi kaum lain."Tak salah kita sayang pada bangsa, pada kaum kerana Allah menjadikan manusia pelbagai kaum dan bangsa.

"Allah menjadikan pelbagai bangsa dengan keistimewaan masing-masing. Cina, Melayu dan India ada keistimewaan mereka yang boleh memberikan kemajuan kepada negara.

"Ini yang perlu diatur dengan baik. Jangan lakukan serangan kaum dan menzalimkan kaum lain," katanya di hadapan lebih 1,000 rakyat yang hadir.

Tegasnya, PAS bersama Pakatan Rakyat akan menggantikan Umno untuk melakukan perubahan terhadap sistem yang diperkenalkan Umno lebih 50 tahun dahulu.

"Akibat Umno memperkenalkan semangat lain selain Islam, Melayu dan Islam hilang entah ke mana.

"PAS akan ganti Umno untuk melakukan perubahan. Kita buktikan di Terengganu dahulu disebabkan kita ada hasil minyak,kita berjaya menghapuskan cukai pintu," katanya.Sehubungan itu, beliau menyeru rakyat khusunya pengundi di Johor agar membuka minda untuk melakukan perubahan dengan memberikan kepercayaan kepada Pakatan Rakyat.

"Sebab itu kita minta pengundi memberikan kepercayaan kepada Pakatan Rakyat untuk kita buktikan bahawa kita mampu membuat perubahan secara perlahan-lahan.

"Kita tidak mahu memaksa pengundi,tapi mahu mereka berfikir dan menilai mana yang baik dan mana yang buruk," katanya.Turut hadir dalam majlis berkenaan, Timbalan Presiden, Nasharudin Mat Isa, Naib Presiden, Salahuddin Ayub, Bendahari, Dr Hatta Ramli, Pesuruhjaya Johor Dr Mahfodz Muhammad, Ketua AMK, Shamsul Iskandar Mat Akin dan ahli jawatan kuasa PAS Pusat, Mazlan Aliman sebagai pengerusi majlis.

Kaunter tandatangan kempen "Katakan Tidak Kepada Isa Samad" turut dibuka malam tadi.

No comments: